THINK PINK – Zajedno smo jedno

THINK PINK – Zajedno smo jedno

Think Pink – Zajedno smo jedno je jedna od najuspješnijih organizacija u Bosni i Hercegovini koja se bavi osnaživanjem zdravlja žena. Organizacija je nastala kao rezultat zajedničke saradnje između JDC i Susan G. Komen 2004., koja podrazumijeva niz različitih aktivnosti sa ciljem podizanja svijesti o karcinomu dojke i promocije zdravlja svake žene bez obzira na finansijsku situaciju, nacionalnu pripadnost ili obrazovanje. U januaru 2017. godine program prerasta u nacionalno bosansko – hercegovačko udruženje „Think Pink – Zajedno smo jedno“ koje nastavlja sa primarnom misijom a to je pružanje podrške ženama koje su preživjele karcinom dojke.

Program osnaživanja zdravlja žena (WHEP) je prisutan u našoj državi od 2005. godine, te smo tokom godina, kroz ovaj program uspjeli stvoriti i utemeljiti nacionalnu Think Pink Mrežu koja okuplja 21 nevladinu organizaciju žena preživjelih karcinom dojke širom Bosne i Hercegovine.

U Sarajevu je 25.09.2022 održana 15. “Trka/šetnja za ozdravljenje – Race for the Cure” za koju je ove godine registrovano 8000 građana i 858 sponzora timova okupljenih u 215 ekipa. Prikupljeno je rekordnih 115.000 KM.

I naša firma kao i uposlenici su dali svoj mali doprinos ovom projektu:

Share this post