Kako se nositi s problemima mokraćnog mjehura?

Kako se nositi s problemima mokraćnog mjehura?

Ovisno o problemu, možda trebate upotrebljavati kateter za intermitentnu kateterizaciju ili urinarni kondom. U bilo kojem slučaju, pronaći proizvod koji zadovoljava vaše potrebe i odgovara vašem načinu života važno je za ukupnu kvalitetu života.

Zbrinjavanje retencije mokraćnog mjehura

Ako imate problema s pražnjenjem mokraćnog mjehura, uobičajeno je da koristite kateter za intermitentnu kateterizaciju. Vaš prvi korak bit će pronalaženje onog katetera koji odgovara vama i vašem načinu života. Nakon što ste se odlučili za kateter, važno je da slijedite smjernice glede učestalosti kateterizacije.


Ako imate česte infekcije urinarnog trakta (IUT), dobro je učiniti sljedeće:
pijte više tekućine tijekom dana. Povećajte učestalost kateterizacije tijekom dana. Obično će vam se savjetovati kateteriziranje 4 – 6 puta dnevno ako ne možete samostalno isprazniti mjehur. Pobrinite se da imate čiste ruke i materijal prilikom kateterizacije. Preispitajte svoju tehniku intermitentne kateterizacije. Ako često dobivate IUT iako slijedite ove smjernice, svakako se obratite liječniku.

Kako se nositi s urinarnom inkontinencijom

Urinarni kondomi djelotvorni su kod mnogo muškaraca koji imaju probleme s urinarnom inkontinencijom. Diskretni su, izgledaju kao kondom navučen preko penisa i povezani su s vrećicom za prikupljanje urina koja se pričvršćuje uz nogu.
Važno je koristiti urinarne kondome prave veličine dok pronalazak prave vrećice za urin ovisi o tome koliko urina izlučujete.

Share this post